BURSİYER SEÇİMİMİZ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

BURSİYERLERİMİZİ NASIL? VE NEYE GÖRE SEÇİYORUZ?

Değerli Akçaabatlı hemşehrilerimiz

Biliyorsunuz üniversite okuyan öğrencilerimizi desteklemek amacı ile onlara burs vermekteyiz. Verdiğimiz bu burs değerli iş insanlarımızın bizlere yaptıkları destekler sayesinde sağlanmaktadır. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrenci sayımızı bu destekler sayesinde 250 öğrenciye çıkarabildik. Ancak kurumumuza yapılan başvuru bu sayının 5 katı niteliğindedir. Başvuruda bulunan bütün gençlerimize burs vermeyi istesek de maddi olarak henüz bunu karşılayabilecek fonumuz bulunmamaktadır. Bu sebepten öğrencilerimizi maddi durumlarına, okudukları bölüm ve okullara, başarı durumlarına göre eleme yaparak seçmekteyiz.

Bu süreçte

'' biz de başvuru yaptık neden bize burs çıkmadı? ''

" bizim maddi durumumuz iyi olmamadığı halde neden burs çıkmadı? '' gibi sorular almaktayız.

Daha önce de defaaten bildirdiğimiz üzere öğrencilerimizin seçimini yaparken bir çok konuyu göz önünde bulunduruyoruz.

Öncelikli olarak mevcut öğrencilerimizin eğitim durumları iyi olanlarla yola devam ediyor, açılan sınırlı sayıdaki konteyjana yüzlerce adayın içinden maddi durum, okunulan okul, okunulan bölüm ve başarı durumu kriterlerini göz önünde bulundurarak öğrenci seçiminde bulunuyoruz.

Bu süreçte elenen bir çok öğrencilerimiz bu sebeplerden burs almaya hak kazanamamaktadır.

Daha çok iş insanımızın maddi desteğini beklemekteyiz. Onlar sayesinde daha çok öğrencimize burs vererek desteklemek arzusu içindeyiz.

Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyoruz.